Designblok a „Avon proti domácímu násilí“ spojily své síly v oblasti prevence násilí na ženách

avon_logo-dv_horizontal_cz-300x62
Designblok a charitativní projekt Avon proti domácímu násilí” společnosti Avon společně podpořily vznik nové unikátní internetové kampaně “Nenechte si ubližovat”, která bude zaměřena na prevenci násilí na ženách.

V neděli 13. října proběhl slavnostní večer Premier Gala, závěrečná událost letošního Designbloku s podtitulem Prague Design and Fashion Week. V rámci tohoto slavnostního večera fotobyl předán šek na 300 000 Kč charitativnímu projektu Avon proti domácímu násilí.

Designblok a Avon tak společně finančně podporují vznik nového unikátního internetového projektu, který ženám přinese praktické rady, jak se chovat v krizových situacích jako jsou domácí násilí, sexuální násilí, stalking (nebezpečné pronásledování) a další. Projekt nezapomíná ani na problematiku násilí na dětech. Odborným garantem projektu je sdružení Krav Maga, které se na celém světě věnuje otázkám bezpečnosti a sebeobrany.

Daniela Peštová, ambasadorka projektu Avon proti domácímu násilí, doplňuje: Společně s odborníky ze sdružení Krav Maga právě pracujeme na novém velkém internetovém projektu, který bude představen při příležitosti Mezinárodního dne proti násilí na ženách 25. listopadu.“

“Designblok každý rok podporuje některý z charitativních projektů, spolupracovali jsme například s Nadací Terezy Maxové, podporovali Design Help, nebo dům chráněného bydlení. Letos jsme se rozhodli pro spolupráci s Avon a Danielou Peštovou. Informovanost veřejnosti hraje v boji proti domácímu násilí zásadní roli, věříme, že projekt pomůže tuto informovanost zvýšit,” dodala ředitelka Designbloku Jana Zielinski.

_LHA3535 _LHA3502 _LHA3487

PR kontakt – Designblok:

Larisa Blichová

larisa.blichova@profilmedia.cz

PR kontakt – Avon proti domácímu násilí:

Patrik Šilhavý

patrik.silhavy@avon.com

O projektu Avon proti domácímu násilí

V roce 2008 společnost Avon otevřela společensky citlivé a mimořádně závažné téma domácího násilí páchaného na ženách. Pod heslem „Mluvme spolu o domácím násilí“ byla spuštěna kampaň, která poukazovala na nutnost hovořit nahlas o věcech, které nás trápí, a najít pro ně vhodná řešení. Její tváří je světoznámá topmodelka Daniela Peštová, která pomáhá s prevencí tohoto závažného společenského problému. Společnost Avon také využívá svoji rozsáhlou síť Avon Ladies a Avon Gentlemanů, kteří bez nároku na provizi prodávají tzv. symboly (produkty se symbolem ležaté osmičky). Výtěžek z prodeje těchto předmětů putuje na konto Avon proti domácímu násilí. Díky těmto finančním prostředkům jsou financovány charitativní aktivity.

Partneři Designbloku:

Generální partner: Erste Bank

Hlavní partneři: hlavní město Praha, ŠKODA Auto

Hlavní mediální partneři Designbloku: Česká televize, Český rozhlas, Hospodářské noviny, ELLE, Reflex

Partneři: Galerie hlavního města Prahy, ČD Cargo

Oficiální dodavatelé: ABSOLUT vodka, Ambiente restaurace, fusion hotel prague, Giorgio Armani Cosmetics, H&M, Heineken, Parfumerie Douglas, SAMSUNG, SONBERK, Spyron TONI&GUY, TONI&GUY HAIRMEETWARDROBE, Veuve Clicquot

Designblok se koná pod záštitou primátora hlavního města Prahy pana RNDr. Tomáše Hudečka, Ph.D a starosty městské části Praha 1 Ing. Oldřicha Lomeckého a městské části Praha 3.

Designblok podporují tyto instituce: Velvyslanectví Nizozemského království, Francouzský institut v Praze, Velvyslanectví Švédska, Instituto Cervantes, Česká centra, CzechTourism, Spanish Tourist Office, Vlámské zastoupení, městská část Praha 3

Mediální partneři: H.O.M.i.E., Art+Antique, Architekt, Dolce Vita, Design & Home, ERA21, ELLE Decoration, Flash Art, Marianne Bydlení, Radio 1, CityBee.cz, Designmagazin.cz, Designguide.cz, Czechdesign.cz, elle.cz, fashionbook.cz, iconiq.cz, invogue.cz, ihned.cz, MAUDhomme, protisedi.cz, RailReklam

Zahraniční mediální partneři: Domus German Edition, H.O.M.E., H.O.M.i.E., Atrium, Designum, Flash Art

Projekty Designbloku dále podpořily:

AVON

Podpora výstavy Designblok Talent Card:

T-Mobile

Podpora Designblok Pop-up shop:

ZOOT

Poděkování: