Avon Online: nová platforma spojuje výhody přímého i elektronického prodeje

Praha, 31.10.2013 Společnost Avon Cosmetics (dále Avon) spustila Avon Online – revoluční online obchodní platformu, která spojuje výhody přímého prodeje a moderních technologií. Zákazníci, kteří upřednostňují nákup na internetu, tak mají k dispozici nový obchodní kanál. Avon Ladies a Avon Gentlemani zase získají nový zdroj zákazníků. avon online

Společnost Avon v první polovině října v Česku zpracovala průzkum, kterého se zúčastnilo 2044 respondentů. Z tohoto průzkumu vyplývá, že 75 procent respondentů by v případě kosmetiky uvítalo internetový obchod s osobním poradcem.

Česká republika se stala jednou z prvních zemí, kde byla platforma Avon Online spuštěna. „Avon Online je jedinečný nástroj, který posouvá úspěšný model přímého prodeje na úroveň dnešních moderních technologií,“ uvedla generální ředitelka Avonu pro Českou republiku a Slovensko Andreea Moldovan. „Vymezujeme se proti označení e-shop. Oproti běžným e-shopům nabízíme něco navíc, a to zejména navazování osobních kontaktů a vytváření komunity,“ dodala.

Avon Online na první pohled vypadá jako běžný internetový obchod. Ve skutečnosti je však důmyslně propojen s modelem přímého prodeje, který společnost Avon rozvíjí od svého vzniku v roce 1886. Každý zákazník si při první objednávce zvolí svou Avon Lady / svého Avon Gentlemana. Poradce zákazníkovi zboží nejen osobně doručí, a zákazník tak nemusí hradit poštové, ale také mu poskytne doporučení na další vhodné výrobky.

Avon Online je k dispozici na adrese www.avon.cz. Společnost doposud využívala adresu www.avoncosmetics.cz. „Spuštění platformy Avon Online je skvělým momentem na přechod na novou, kratší doménu,“ řekla Moldovan. Start platformy Avon Online bude podpořen mediální kampaní na internetu.

Kontakt pro tisk:

Michal Čech
E-mail: MichalCech@seznam.cz

O společnosti Avon

Avon, společnost pro ženy, je přední celosvětová kosmetická společnost s ročním obratem téměř 11 mld. dolarů. Jako jedna z největších společností na světě v oblasti přímého prodeje své výrobky prodává prostřednictvím více než 6 milionů aktivních nezávislých reprezentantů. Produkty Avonu jsou dostupné ve více než 100 zemí. Nabídka zahrnuje dekorativní a pleťovou kosmetiku, vůně, módu a vybavení pro domácnost. Mezi nejznámější značky patří Avon Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques a Luxe.

www.avonpress.cz
www.avon.cz