Krav Maga Global a Avon vzkazují ženám: „Nenechte si ubližovat!”

s
Praha, 28.11.2013 – Krav Maga Global a Avon společně uvádí kampaň „Nenechte si ubližovat”. Tento první projekt svého druhu u nás je určený především ženám, kterým radí, jak předcházet krizovým situacím jako jsou domácí násilí, pronásledování nebo znásilnění, a co dělat, když se v nich ocitnou. Součástí kampaně jsou krátké filmy, internetový portál, unikátní Mapa pomoci a praktické semináře­.

„Projekt „Nenechte si ubližovat“ připravujeme od začátku tohoto roku a já jsem velice rád, že se Avon rozhodl do tohoto projektu aktivně zapojit,“ prohlásil ředitel organizace Krav Maga Global CZ Jakub Otipka. Krav Maga Global je realizátorem a odborným garantem projektu. Projekt finančně podpořil Avon v rámci projektu „Avon proti domácímu násilí“ a Designblok.

Kampaň „Nenechte si ubližovat“ byla spuštěna 25. listopadu u příležitosti Mezinárodního dne za odstranění násilí na ženách. Krátké filmy byly zveřejněny na sociálních sítích YouTube a Facebook. Celá kampaň čítá celkem 5 epizod: Sexuální útok, Domácí násilí, Stalking, První rande a Násilí na dětech. Tyto epizody budou postupně zveřejňovány na internetu až do února 2014. V tuto chvíli je již dostupná epizoda první: Sexuální útok. Epizody doplňuje 1,5 minutová upoutávka, která je vysílána ve všech multikinech sítě CineStar.

Do natáčení spotů se zapojilo několik známých osobností – modelka Daniela Peštová a herečky Aneta Krejčíková a Patricie Solaříková.

Epizody budou postupně zveřejňovány také na portálu Nenechtesiublizovat.cz, který obsahuje komplexní informace o bezpečném chování, o chování ve vyhrocených situacích a radí, jak se jim zcela vyhnout. Portál nabízí ucelené informace včetně právního minima. Kromě toho portál umožňuje vyhledání nejbližší pomoci na Mapě pomoci. Ta představuje unikátní nástroj, pomocí kterého je možné dohledat kontakty na neziskové organizace, konzultační střediska a policii v místě bydliště. Oběti násilí tak mají konečně k dispozici integrovaný seznam kontaktů.

Videospoty ve svém závěru zvou na praktické semináře pro ženy, které proběhnou v několika českých městech v první polovině března. Na těchto workshopech se ženy dozvědí více o řešení krizových situací, naučí se bránit a zvýší si svoje sebevědomí a sebedůvěru. Bližší informace budou zveřejněny na webu Nenechtesiublizovat.cz.

“Tak jako v autě používáme bezpečnostní pásy, tak je potřeba i v jiných situacích myslet na svoje bezpečí. Pokud budete na možnou krizovou situaci připravená, můžete její průběh zvrátit ve svůj prospěch,” uzavírá Daniela Peštová, ambasadorka společnosti Avon v oblasti prevence násilí na ženách.

Nenechte si ubližovat

TEASER: www.youtube.com/watch?v=Cmjm7vDQXq0
EPIZODA 1: www.youtube.com/watch?v=iY1NdjP3Or0

PORTÁL: www.nenechtesiublizovat.cz
YOUTUBE: www.youtube.com/user/nenechtesiublizovat
FACEBOOK: www.facebook.com/NenechteSiUblizovat

KRAV MAGA GLOBAL: www.krav-maga.cz
AVON PROTI DOMÁCÍMU NÁSILÍ: www.avonprotidomacimunasili.cz

Kontakt pro tisk

Michal Čech
E-mail: MichalCech@seznam.cz

Krav-Maga-global-logoavon_logo-dv_horizontal_cz-300x62

O společnosti Avon
Avon, společnost pro ženy, je přední celosvětová kosmetická společnost s ročním obratem téměř 11 mld. dolarů. Jako jedna z největších společností na světě v oblasti přímého prodeje své výrobky prodává prostřednictvím více než 6 milionů aktivních nezávislých reprezentantů. Produkty Avonu jsou dostupné ve více než 100 zemí. Nabídka zahrnuje dekorativní a pleťovou kosmetiku, vůně, módu a vybavení pro domácnost. Mezi nejznámější značky patří Avon Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques a Luxe.
www.avonpress.cz

Krav Maga
Krav Maga je izraelský sebeobranný systém, z hebrejštiny volně překládán jako boj z blízka, který používají přední bezpečnostní sbory po celém světě (FBI, CIA, policejní jednotky SWAT či třeba izraelská armáda – IDF nebo tajná služba Mossad). Tento sebeobranný systém se v současné době rozšiřuje do měst po celé České republice a snaží se naučit své žáky, jak řešit různé krizové situace, ve kterých se mohou v běžném životě ocitnout. Od svého vzniku byla KMG největší a nejprofesionálnější Krav Maga organizace na světě. V současné době má pobočky ve více než 70 zemích na všech kontinentech. V roce 2007 se k těmto zemím připojila i Česká republika.
www.krav-maga.cz